open
close

De oproepbepalingen
gaan ten koste van de
flexibiliteit in de sector.

De WAB probeert een
probleem op te lossen
dat er niet is.

De WAB zet
mensen
buitenspel.

Onze mensen
willen juist ‘nee’
kunnen zeggen.

De WAB maakt
onze branche
onaantrekkelijk.

De WAB
beperkt
onze groei.

De WAB houdt totaal
geen rekening met
seizoensteelten.

De WAB raakt ons allemaal!

Na de Tweede Kamer buigt nu de Eerste Kamer zich over de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Hoewel deze wet de arbeidsmarkt op een aantal punten verbetert, is de balans ver te zoeken als het gaat om tijdelijk werk. Het opvangen van seizoenswerk en pieken wordt met deze wet onnodig duur en lastig te plannen. Dat gaan we allemaal merken. Als consument betalen we straks een hogere prijs en ervaren we straks een handentekort. Ondernemers uit verschillende branches en windstreken scharen zich daarom achter deze campagne om daar nu iets aan te doen. Want…zo werkt het niet!

We hebben met onze campagne in de Tweede Kamer inmiddels bereikt dat jongeren tot 21 jaar met een bijbaan van maximaal 12 uur, niet onder het hoge WW-tarief gaan vallen. Maar we zijn er nog niet.

Sluit

Waar is de logica?

Tijdelijk werk is van alle tijden en markten. Ondernemers uit verschillende branches vertellen in hun eigen woorden hoe de WAB hun praktijk raakt. Daarmee komt niet alleen de eigen bedrijfsvoering in het gedrang, ook de mogelijkheid om als tijdelijke kracht aan de slag te gaan wordt enorm beperkt. Voor ondernemers is tijdelijk werk vaak geen keuze, maar de enige mogelijkheid. Werken in seizoenen en pieken laat zich nu eenmaal niet vatten in een vast dienstverband. Dus waar is de logica?

Ondernemers aan het woord

Manifest!

Zo werkt het niet!

Ondernemers in Nederland luiden de noodklok. Ruim 185.000 werkgevers scharen zich achter de inhoud van dit manifest. Hiermee willen ze dat de WAB op een drietal punten wordt aangepast om tijdelijk werk serieus te nemen!

Download hieronder en hang ‘m op!

Downloads

Sharing is caring!

Download hier het manifest, logo’s en ander beeldmateriaal om de boodschap breed uit te dragen. Verkondig ‘Zo werkt het niet’ op uw eigen online kanalen en social media. Een print ophangen in uw bedrijf kan natuurlijk ook.

manifest

logo's

campagnebeelden

Contact

Voor meer informatie:

T +31 (0)70 349 01 73
T +31 (0)70 349 03 95