open
close

De WAB zet mensen buitenspel.

Marco Bunk, horecabedrijf Wilskracht

Studenten en parttimers zijn onlosmakelijk verbonden met de horeca. Zowel voor als achter de bar, in een restaurant of in een hotel. Als flexibele of parttimekracht hebben ze niet alleen een leuke baan, maar doen ze volgens horecaondernemer Marco Bunk ook waardevolle vaardigheden op.

“Ik noem het een kraamkamer van sociale vaardigheden”, aldus Bunk. “Daarnaast is het goed om in teamverband te leren wat aanpoten is. Daar heb je de rest van je (werkende) leven altijd profijt van. We zijn 365 dagen per jaar open voor lunch, borrel en diner. Met 20 medewerkers is het vaak hard werken als er pieken zijn. Een terras van 100 stoelen is bij mooi weer snel gevuld. Dan is het als werkgever natuurlijk prettig dat je flexibel om kunt gaan met het aantal uren in het contract dat je met je medewerkers afsluit. Maar het werkt net zo goed de andere kant op. Parttimers met kinderen willen liever minder werken in schoolvakanties, terwijl studenten juist dan wat extra uren kunnen maken. Heeft een student een druk semester of een tentamenperiode, dan kan ik ook meebewegen door naar wens te plannen. School gaat vóór en ik vind het ook mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat zij aan hun toekomst kunnen bouwen. Dat we dit onderling zo kunnen regelen, past eenieder prima. Ik vind het echt onwenselijk om de zaken vast te leggen zoals dat nu in de WAB wordt beschreven. Ik denk dat je hiermee juist mensen buitenspel zet. Mensen die de bijverdiensten goed kunnen gebruiken om studie of andere zaken te bekostigen. Willen we dat allemaal vastleggen, dan moet ik heel star gaan plannen. Dat wil ik niet, dat willen zij niet. Bovendien zorgen de transitievergoeding en hoge WW-premie voor hogere personeelskosten, waarvoor de consument de rekening gepresenteerd krijgt. Al met al niet zo handig.”

Contact

Voor meer informatie:

T +31 (0)70 349 01 73
T +31 (0)70 349 03 95